„Parintii mei m-au luat cu ei pe dealurile insorite ale Beltiugului, in via familiei, inca de cand eram doar un mic copil si imi amintesc cum asteptam cu nerabdare, in fiecare an, ziua culesului. Dupa ce am crescut, i-am ajutat sa cultive vita de vie si sa faca vinul familiei asa cum si ei, la randul lor, i-au ajutat pe bunicii mei si cum, de altfel, se intampla in familia noastra de sute de ani. Astazi, muncesc alaturi de copiii mei si imi doresc ca si generatiile viitoare sa se bucure de vinurile familiei si sa fie mandri de numele Hetei.
Pentru ca acest lucru sa fie posibil nu mai este suficient doar sa continuam traditia familiei ci este nevoie ca in cadrul unei dezvoltari durabile sa adoptam cele mai noi practici din viticultura si cele mai moderne tehnologii in vinificatie pentru ca doar asa putem creste calitatea vinurilor Hetei. Totodata, suntem obligati sa ne cladim un nume puternic, astfel incat, acesta sa le asigure urmasilor nostri un avantaj minim pe o piata tot mai competitiva.
Am extins la 15 hectare suprafata pe care cultivam vita de vie iar viile noastre au fost replantate in intregime cu soiuri nobile. Am marit cu 22 de metri crama sapata in dealul Beltiugului de familia mea acum 100 de ani si am populat-o cu butoaie de capacitate mica din stejar romanesc si francez. Vinificarea se desfasoara acum intr-un spatiu construit special ce este dotat cu tehnologie moderna si beneficiaza de controlul temperaturii. Astfel, respectam traditia dar vinurile noastre nu mai sunt traditionale si avem o afacere de familie dar nu facem vinuri de casa.”
Lászlo Hetei